Home » 100+ General English Questions with Answers

100+ General English Questions with Answers

100+-general-english-questions-with-answers.jpg

You have probably encountered English tests containing so many questions with multiple choice. They are too important to test your knowledge and discover new things related to the language. Moreover, some people seek to learn English with these tests. So, it is essential to find qualified ones written and managed thoroughly and creatively. Here you can get 100+ general English questions with answers to test not only your grammar knowledge but also word order, spelling, definition, etc.


1) Choose the right answer: The Earth ————— around the Sun.

  1. Moves
  2. Moved 
  3. Has moved 
  4. Has been moving

Answer: 1) Moves

2) Find the synonym of the word with bold:

Today the weather is variable.

  1. Shifting
  2. Cold
  3. Hot
  4. Chilling

Answer: 1) Sifting

3) What is the right spelling of the word: “mtrienagon”.

  1. Meeting
  2. Meaning
  3. Morning tea
  4. Tea time

Answer: 3) Morning tea

4) Choose the synonym of “Generic”.

  1. Specific
  2. Unique
  3. Effective
  4. Basic

Answer: 4) Basic

5) I received two presents. Yet, I liked ————— them.

  1. All of
  2. Neither of
  3. Some of
  4. Most of

Answer: 2) Neither of

6) ————— can complete the work?

  1. What
  2. Who
  3. That
  4. How much

Answer: 2) Who

7) This is a good presentation, —————?

  1. Isn’t it
  2. Wasn’t it
  3. Does it
  4. Doesn’t it

Answer: 1) Isn’t it

8) What is the right word order?

  1. It is the biggest country, it isn’t?
  2. The biggest country it is, isn’t it?
  3. It is country the biggest, it isn’t?
  4. It is the biggest country, isn’t it?

Answer: 4) It is the biggest country, isn’t it?

9) Which one of these sentences is incorrect?

  1. We hardly complete the work.
  2. They worked so hard.
  3. He walked so quickly.
  4. She completed the task slowly.

Answer:  1) We hardly complete the work.

10) The boy ————— so good.

  1. Looks
  2. Walks
  3. Seems
  4. Goes

Answer: 1) Looks

11) What is the Antonym of “rural”.

  1. Urban
  2. Citizen
  3. Town
  4. Country

Answer: 1) Urban

12) What is the definition of this phrase?

“The Alfa and the Omega”

  1. Next
  2. The beginning and the end
  3. Last
  4. Famous and unknown

Answer: 2) The beginning and the end

13) What does the idiom means?

“Hit the sack?”

  1. Hit the wall
  2. Go to sleep
  3. Go to walk
  4. Find the right answer

Answer: 2) Go to sleep

14) What is the right spelling of “sahttoamye”?

  1. Eyesight 
  2. Stay at home
  3. Homey
  4. Statemate

Answer: 2) Stay at home

15) What does this idiom mean?

“No pain, no gain”

  1. You need to work hard to get a result.
  2. To earn something you need to get sick.
  3. Pain will cause you to work.
  4. Working is not a good thing.

Answer: 1) You need to work hard to get a result.

16) What is the right idiom to this definition?

 “The worst situation”

  1. Break the ice
  2. Add insult to injury
  3. Barking up the wrong tree
  4. A perfect storm

Answer: 4) A perfect storm

17) ————— the problems they had to solve, they still enjoyed the vacation.

  1. Although
  2. Since
  3. Despite of
  4. In spite of

Answer: 4) In spite of

18) “How long has Jane been living in Russia?”

————— 5 years”

  1. From
  2. Since
  3. For
  4. In

Answer: 3) For

19) I think this dress is ————— expensive.

  1. Too
  2. Much
  3. Too much
  4. Enough

Answer: 1) Too

20) “The dog makes ————— much noise that we can not sleep”

  1. Such a
  2. Such
  3. So
  4. Too

Answer: 3) So

21) What is the Synonym of “fanned out”?

  1. Turned out
  2. Spread out
  3. Got lost
  4. Called off

Answer: 2) Spread out

22) ————— we discuss the details, let me ask you whether you are interested in our offer.

  1. Afterward
  2. Before
  3. In spite of
  4. Consequently

Answer: 2) Before

23) ————— for our coffee break, the fire alarm rang.

  1. Hardly we set down
  2. Sitting down
  3. Just as we sat down
  4. As long as sitting down

Answer: 3) Just as we sat down

24) I like to read my newspaper ————— traveling to work.

  1. While
  2. As soon as
  3. Since
  4. Because of

Answer: 1) While

25) Choose the odd word:

“We usually grow vegetables in our garden but this year we are not growing up any”.

  1. Are
  2. Grow
  3. Our
  4. Up

Answer: 4) Up

26) Choose the odd word:

“The name of the hotel we stayed at in Jamaica was called “Grand Palace”.

  1. Called
  2. Of
  3. The
  4. In

Answer: 1) Called

27) Choose the odd word:

“Mozart was a very much unusual personality”.

  1. Was
  2. Much
  3. Unusual
  4. Personality

Answer: 2) Much

28) What is the right order for this sentence?

  1. The atmosphere and the river
  2. Has caused 
  3. Unfortunately, the waste from the factory
  4. Serious Pollution of
  1. 3214
  2. 4123
  3. 3241
  4. 2314

Answer: 3) 3241

29) Which one is the right choice?

“Did you see “Twilight 2” yesterday?”, Ann asked.

  1. Ann asked if I had seen “Twilight 2” the day before.
  2. Ann asked if I saw “Twilight 2” yesterday.
  3. Ann asked me that I saw “Twilight 2” yesterday.
  4. Ann asked me if I has seen “Twilight 2” two days ago.

Answer: 1) Ann asked if I had seen “Twilight 2” the day before.

30) Select the right answer;

“What nationality is the man she ————— ?” “He is English”

  1. Is married with
  2. Got married to
  3. Is married to
  4. Got married with

Answer: 3) Is married to

31) His wife has headaches quite often, —————?

  1. Doesn’t she
  2. Do they
  3. Does she
  4. Has she

Answer: 1) Doesn’t she

32) The Nile is the longest river in the world, ————— it?

  1. Doesn’t
  2. Does
  3. Isn’t
  4. Hasn’t

Answer: 3) Isn’t

33) You haven’t registered for additional courses, ————— you?

  1. Have
  2. Do
  3. Don’t
  4. Haven’t

Answer: 1) Have

34) The company has never provided good service, ————— it?

  1. Hasn’t 
  2. Has
  3. Doesn’t
  4. Isn’t

Answer: 2) Has

35) What does the phrase “ups and downs” mean?

  1. Tops and bottoms
  2. Floors and ceilings
  3. Takeoffs and landings
  4. Highs and lows

Answer: 4) highs and lows

36) I talked to Betty yesterday. ————— she would not admit her mistake.

  1. Even then
  2. Even if
  3. Even
  4. As if

Answer: 1) Even then

37) She is a good specialist. —————, I did not hesitate to ask her for help.

  1. So that
  2. Although
  3. Even though
  4. Therefore

Answer: 4) Therefore

38) He was shocked ————— what he had done.

  1. When he realized
  2. When he realized that
  3. As he realized that
  4. When realizing that

Answer: 1) When he realized

39) “Do you like living alone?”- “ Yes, and now I ————— for myself”

  1. Used to cook
  2. Used to cooking
  3. Am used to cooking
  4. Am used to cook

Answer: 3) Am used to cooking

40) “ ————— fish are there in the basket?”

  1. How much number of
  2. Do you know how much
  3. How many
  4. What is the number of

Answer: 3) How many

41) According to the economic rules, the greater the demand the ————— the price.

  1. Higher
  2. The high
  3. The higher
  4. High

Answer: 3) The higher

42) I dislike ————— in saltwater.

  1. For me to swim
  2. Swimming
  3. To swim
  4. Swim

Answer: 2) Swimming

43) Match the words with their definitions.

A) Skin                               1) The ability to do things that one finds frightening  
B) Pedestrian                  2) A person walking rather than traveling in a vehicle
C) Ambulance                3) The outer covering of something
D) Courage                      4) A vehicle for taking people to and                                 
5) A feeling of happiness and enjoyment

  1. A-3, B-4, C-2, D-5
  2. A-3, B-2, C-4, D-1
  3. A-3, B-5, C- 1, D-5
  4. A-3, B-2, C-5, D- 1

Answer: 2) A-3, B-2, C-4, D-1

44) We still live in Arizona in an apartment near ————— I study.

  1. There
  2. Where
  3. Wherever
  4. Here

Answer: 2) Where 

45) He had to work —————, otherwise he would have fallen behind the others.

  1. More hasrder
  2. Hardly
  3. Hard
  4. The hardest

Answer: 3) Hard

46) I like warm countries, —————.

  1. As in Spain
  2. Like Spain
  3. As the Spain
  4. Like Spanish

Answer: 2) like Spain

47) Adriana ————— her mother.

  1. Looks like
  2. Is look like
  3. Is alike
  4. Is like

Answer: 1) looks like

48) Open the book ————— and look at the picture.

  1. At twenty-first page
  2. On page twenty-first
  3. At page twenty-one
  4. On the twenty-one page

Answer: 3) At page twenty-one

49) Which one of these definitions matches with the word “Frank”?

  1. Having or showing kind feelings towards others
  2. Not hiding his/her feelings, open and honest
  3. A person who is on the other side of a discussion, fight, etc.
  4. A good worker

Answer: 2) Not hiding what is in one’s mind, open and honest

50)  Which one of these definitions matches with the word “Fragile”?

  1. Easily broken, damaged, or destroyed
  2. Having or showing elegance
  3. Unpleasantly cold
  4. Lacking fresh air or ventilation

Answer: 1) Easily broken, damaged, or destroyed

51) Which one of these definitions matches with the word “Hostility”?

  1. Friendly, welcoming behavior towards guests
  2. Bad luck
  3. Unfriendly or aggressive behavior 
  4. Belonging to the past

Answer: 3) Unfriendly or aggressive behavior 

52) Which one of these definitions matches with the word “Dense”?

  1. Getting very little rainfall
  2. Pleasantly warm
  3. Containing a lot of people or things in a small area
  4. The process of making something better

Answer: 3) Containing a lot of things or people in a small area

53) Which one of these definitions matches with the word “Misfortune”?

  1. A natural catastrophe
  2. Good luck
  3. A large area covered with trees
  4. Bad luck

Answer: 4) Bad luck

54) Which one of these definitions matches with the word “Heir”?

  1. A person who offers to participate in a task 
  2. A person who shows the way
  3. Something that you do often
  4. A person who inherits and continues the work of a predecessor

Answer: 4) A person who inherits and continues the work of a predecessor

55) What is the right ending of the sentence?

“Had John accepted the money, ————— ”.

  1. He would have been admitted to the University.
  2. He would have paid his duties.
  3. He will have caught the taxi.
  4. He will not lose the match.

Answer: 2) He would have paid his rent in time.

56) What is the right ending of the sentence?

“ Wherever she goes, ————— ”.

  1. She always takes her children with her.
  2. To do the wrong thing.
  3. She cooks delicious meals.
  4. She will buy a new history book.

Answer: 1) She always takes the dog with her.

57) What is the right ending of the sentence?

“Though she does not have enough money, ————— ”.

  1. Ann buys whatever she wants.
  2. We ran to the room to see what had happened.
  3. Jonathan could not buy that car.
  4. Suzan usually avoided answering.

Answer: 3) Jonathan could not buy that car.

58) What is the right beginning of the sentence?

—————, often visits refugee camps in poor countries”.

  1. As the United Nations Ambassador, Salma
  2. Salma became involved in agrarian work
  3. She wants to differ from her colleagues 
  4. She travels to rich countries

Answer: 1) As the United Nations Ambassador, Salma

59) What is the right beginning of the sentence?

—————, that energy flows through the human body along twelve lines or meridians”.

  1. People are becoming worried about the side effects of drugs and 
  2. If you throw all the medicine in the world into the sea for
  3. Acupuncture is based on the idea
  4. Cosmetology is based on the idea

Answer: 3) Acupuncture is based on the idea

60) Today, aluminum ————— so widely ————— that it is hard to imagine the world without it.

  1. Was used
  2. Is being used
  3. Is used
  4. Will be used

Answer: 3) is used

61) Scientists have put an exact date on Armageddon, it ————— on September 21, 2030.

  1. Occurred
  2. Would occur
  3. Will occur
  4. Occurs

Answer: 3) will occur

62) The tradition of having candles on birthday cakes ————— back to the ancient Greeks.

  1. Goes
  2. Has gone
  3. Is going
  4. Had gone

Answer: 1) Goes

63) The cocoa tree originally ————— from the Amazon rainforests.

  1. Comes
  2. Was coming
  3. Is coming
  4. Will come

Answer: 1) Comes

64) Jane had to go on a long journey. She ————— her money in a pot and put butter over it.

  1. Hides
  2. Hid
  3. Had hidden
  4. Will hide

Answer: 2) Hid

65) I am writing to inquire about an item which ————— on one of the busses on Friday.

  1. Was left
  2. Left
  3. Was leaving
  4. Had been left

Answer: 1) Was left

66) Pygmalion ————— the King of Cyprus and a famous sculptor.

  1. Is
  2. Has been
  3. Was
  4. Had been

Answer: 3) was

67) Do you ever regret ————— to university?

  1. To go
  2. Going
  3. Being gone
  4. You going

Answer: 2) Going

68) Please ————— Jeniffer that the guests have arrived.

  1. Remind me telling
  2. Remember me to tell
  3. Remember telling
  4. Remind me to tell

Answer: 4) Remind me to tell

69) Why ————— so rude? He isn’t usually like that.

  1. Is Karl being
  2. Was Karl
  3. Does Karl
  4. Has Karl been

Answer: 1) Is Karl being

70) Emmy and Sally are not talking to —————.

  1. Another
  2. Other
  3. One to another
  4. Each other

Answer: 4) Each other

71) She has been invited to ————— wedding ceremony next Sunday.

  1. Kevin’s and Sandy’s
  2. Kevin’s and Sandys’ 
  3. Kevin and Sandy’s
  4. Kevin and Sandys’

Answer: 3) Kevin and Sandy’s

72) Jenny has ————— exciting news to tell.

  1. Any
  2. Some
  3. A pair of
  4. Some of

Answer: 2) Some

73) What is your new roommate —————?

  1. Like
  2. Look like
  3. Alike
  4. Unlike

Answer: 1) Like

74) There is ————— lemonade. Have another glass.

  1. Little
  2. A few
  3. A great deal
  4. Plenty of

Answer: 4) Plenty of

75) Did you let Mike ————— the event?

  1. To plan
  2. Plan
  3. Planning
  4. In planning

Answer: 2) Plan

76) ————— to try this dark green suit?

  1. Would you like
  2. Are you liking
  3. Do you like
  4. Are you like

Answer: 1) Would you like

77) This room is so dirty. It needs —————.

  1. To be cleaning
  2. Cleaning
  3. Being cleaned
  4. To clean

Answer: 2) Cleaning

78) Are there ————— letters today?

  1. Any
  2. Some
  3. None
  4. Much

Answer: 1) any

79) These jeans are too old. You need to buy —————.

  1. New one
  2. The new ones
  3. A new ones
  4. Some new ones

Answer: 4) some new ones

80) You ————— take the children out for a walk.

  1. Had better
  2. Would rather to
  3. Would better
  4. Had better to

Answer: 1) Had better

81) This museum is the most popular ————— in the country.

  1. Attract
  2. Attractive
  3. Attractiveness
  4. Attractions

Answer: 4) Attractions

82) For many people, playing card games is 1 of the most ————— ways of spending their time.

  1. Enjoy
  2. Enjoyment
  3. Enjoyable
  4. Enjoyed

Answer: 3) enjoyable

83) Apart from your home, your car is ————— your most valuable possession.

  1. Probably
  2. Probability
  3. Improbable
  4. Probable

Answer: 1) Probably

84) ————— people get older, their sicknesses get harder and harder.

  1. As
  2. Because of 
  3. In order that
  4. However

Answer: 1) As

85) This job is badly paid, ————— I’m looking for another one.

  1. Because
  2. So
  3. Since
  4. As

Answer: 2) So

86) Smoking is bad for health, ————— many people all over the world tend to smoke. 

  1. Yet
  2. Because
  3. That
  4. So that

Answer: 1) Yet

87) ————— in this country as after the strong earthquake.

  1. Never the conditions were so serious
  2. When were the conditions so serious
  3. Never were the conditions so serious
  4. No sooner had the conditions been so serious.

Answer: 3) Never were the conditions so serious

88) Karen works so hard ————— he can get a more significant job.

  1. When
  2. So that
  3. Although
  4. As soon as

Answer: 2) So that

89) His first acting role, ————— small, was a great success.

  1. Though
  2. How
  3. Despite
  4. In Spite of

Answer: 1) Though

90) The cobra is a very dangerous snake ————— bite may kill the human.

  1. As
  2. Whom
  3. That
  4. Whose

Answer: 4) Whose

91) He went as soon as he could ————— to help her sister complete the task by afternoon.

  1. So that
  2. Provided that
  3. So as
  4. So

Answer: 3) So as

92) I like traveling by ship ————— the sea is not rough.

  1. As long as
  2. Unless
  3. Despite
  4. In case

Answer: 1) As long as

93) He was shocked ————— what she had done.

  1. When she realized
  2. When she realized that
  3. As she realized that
  4. When realizing that

Answer: 1) When she realized

94) Jenny looks so frightened. It seems ————— she has seen a ghost. 

  1. As
  2. If 
  3. As though
  4. Although

Answer: 3) As though

95) Choose the right ending.

“Be careful, don’t cut —————

  1. Yourself with those scissors
  2. Yourself in the mirror
  3. Behave yourself
  4. Herself with the scissors

Answer: 1) Yourself with those scissors

96) Choose the right ending.

“The power of garlic is widely —————

  1. Risks of cardiac are also increased
  2. Cholesterol levels are also lowered 
  3. In our diet in different form
  4. Discussed today by the physicians

Answer: 4) Discussed today by the physicians

97) She made hundreds of pies, but she sold ————— them.

  1. All
  2. None of
  3. Neither of
  4. Both

Answer: 2) None of

98) You can talk to the director, —————?

  1. Can you
  2. Can’t you
  3. Doesn’t you
  4. Don’t you

Answer: 2) Can’t you

99) Who ————— the flower?

  1. Does send
  2. Sent
  3. Do send
  4. Did send

Answer: 2) Sent

100) The music sounds —————.

  1. Goodly
  2. Best
  3. Better
  4. Good

Answer: 4) Good

101) Neither you ————— your brother could go to the museum.

  1. Not
  2. Or
  3. Nor
  4. And

Answer: 3) Nor

102) Both me and my sister ————— a car.

  1. Drive
  2. Has driven
  3. Does drive
  4. Was driving

Answer: 1) Drive

103) Do you remember ————— the letter?

  1. To post
  2. Posting
  3. Post
  4. Is posting

Answer: 1) To post

104) Can you inform me when ————— leaving?

  1. Is the train
  2. The train is
  3. Was the train
  4. The train does

Answer: 2) The train is

105) You need to work very ————— to have success.

  1. Hardly
  2. Hardfully
  3. Fastly
  4. Hard

Answer: 4) Hard

If you like the test, do not hesitate to find us on Facebook and Twitter. For interesting tutorials please subscribe to our YouTube channel.

Anahit V.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Are You a Plugin/Theme Owner?


This is your opportunity to promote to the RIGHT audience! We're here to help you grow.


This will close in 0 seconds

Scroll to Top